SEER и SCOP ознаки на климатизерите             Понудата на пазарот со климатизер е поголема од било кога. Воморето на технички податоци сигурно сте наишле на поими како: EER,SEER, COP, SCOP како и енергетски ознаки како: А+++, А++, А+, А, B, C, D кои веројатно ве збунуваат или не знаете што значат. Во продолжение можете да прочитате објаснувања за наведените поими. Ознака EER( Energy […]

Почитувани купувачи. Сите климатизери имаат повекегодишна гаранција која е условена со Технички Преглед на климатизерот кој го врши овластената екипа за монтажа.Техничкиот преглед на климатизерот теба да се направи пред истекот на годината почнувајки од денот на купување, во повторлив цклус секоја година додека трае условната гаранција. Купувачот кој не го запазил рокот за технички […]

Како што знаете веќе климатизерите пред повеќе години ја добија својата улога и како грејни тела во вашето домакинство или на работа. Не само како уреди за пригревање или догревање на веке посточки друг систем за грење, туки и како основни грејни тела.                 Да можете да ги употребувате ефикасно треба да ги практикувате следниве […]

Навигација
Close

Кошничка

Категории